Pages

Monday, 2 May 2011

Hadiah Dari Kak Jee - Dunia Dari dapur Kak Jee

 Makasih Kak Jee

Mula mengenali Dunia Dari Dapur Kak Jee setelah diperkenalkan oleh blog Mat Gebu. After that terus jatuh hati dengan cerita cerita yang telah dikongsi oleh kak Jee. Ingat masa dolu2 ija masih kecik selalu gak tgk Kak Jee berlakon watak2 lucu. Ingat kan kak jee ni pelawak tapi bila mengenali kak jee dari penulisan beliau di blog ini ternyata kak jee bukan seorang pelawak. Dalam jiwa Kak jee ni ada sense of seorang yang tegas, penyayang dan kalau boleh kak jee nak kongsi semuaaa pengalaman hidup kak jee. Seronok baca... Dan satu rahsia yg ija tak tahu ialah kepakaran kak jee memasak ... ingat kan kak jee kenal pen ngan typewrite jer.. heheh...Salah satu Ilmu yang ija dapat dr blog kakje ialah doa sewaktu memandu  "Salamun qaulamirrabbirrahiim" yang kini sudah menjadi amalan ija setiap kali memulakan perjalanan. Eh.. doa tu dalam topik cerita hantu yg kak jee dah delete kan... sib baik sempat baca sebelum kak jee delete.. hehehe scary jgk ek cerita tuh.. Dah, jgn disebut2 lagi kang masuk plak dalam mimpi ija...

sebelum ini selalu follow blog2 org esp blog masakan tetapi hati ini tak plak tergerak nak buat blog sendiri walaupun niat tu selalu ada.. tetapi bila duk follow story kak jee, tiba2 minda dan jiwa ni rajin plak nak klik sana sini cari info nak create blog. Merangkak sorang last2 terwujudlah blog IJAHANS... tp belum cantik mcm kak jee dan belum canggih macam BEN Ashaari dan Mat Gebu... Insyallah slowly dapat lah ilmu2 nak interior designkan blog ija ini...

Benda wajib yang ija buka pepagi buta buta sesampai di opis ialah Dunia dari dapur kak jee  (Fauziah Samad) Dari Hati Kecil Insan Yang Kerdil (Novelist Norhayati Ibrahim) dan Mat Gebu...Suratkhabar pun ija tk buka hari hari tp 3 blog ini wajiib buka .. melainkan hari weekend.. Almaklumlah ..weekendlah hari org2 yg bekerja nak mengemas rumah nak masak bla bla bla.. hehehe.

Pagi ni buka blog Kak Jee, kak jee  createkan (marah pencinta pencinta bahasa) hadiah buat follower baru kakje. Terasa diri as Follower baru Kak Jee, dgn tak malunya nak C&P hadiah kak jee to my page ... hari tuh kak jee follow my blog dah rasa happy giler .. ini dapat hadiah double happy lor...

Kak Jee... Thank youuuuuuuuuu... Happy memfollow kak jee dan di follow kak jee... I followwww....

No comments:

Post a Comment

Post a Comment