Pages

Tuesday, 6 October 2015

BIRTHDAY CELEBRATION - PAPA & DANIA




papa's 49th Birthday



gift from mama, kakak & adik

Dania's cheese kek from mak usu

video

potong kek rumah pak usu


Monday, 5 October 2015

AUNI - NAB DAN NAD

Siapalah pulak NAB dan NAD


NUR AUNI BATRISYIA (NAB)

NUR AUNI DANIA (NAD)


My two lovely girs.... hai anaak anaaakkk... cepat sangat membesar... korang buat mama rasa cepat sangat menuju ke next series.... 

Kakak NAB tgh berdebar nak hadapi PT3 nest week. Tinggi dah hampir sama dengan papa...
kasut mama anytime dia rembat... cuma dia tak boleh share pakaian sbb dia akan hadapi masalah senteng... nak buat macamana.. anak lagi tinggi dr mama nya...

NAD pulak semakin panjang akal nya dan semakin petah dgn bicaranya dan semakin keletah dengan perangainya.... satu yg dia masih tak boleh tinggal.... MERAJUK... Dania dan merajuk sgt sinonim.. kalau tak merajuk itu bukan Dania namanya...

Jadilah anak anak yang solehah yg tahu jaga adab dan maruah... yg tahu menghargai kami sbg orang tua kamu... bukan harta kamu yg kami nak tumpang di hari tua kami ... kami hanya mahu tumpang kasih sayang kamu supaya kamu tidak merasa sunyi di hari tua kami....





Hidup biar saling memerlukan
Hidup biar saling menyenangkan
Hidup biar saling menyayangi
Hidup biar saling membantu
Hidup biar saling berkongsi
Kakak hanya ada adik
Adik hanya ada kakak
Jika saling merajuk..
Jangan  berpanjangan
Pujuk memujuklah antara kamu
Mama dan papa sayang kamu
Wahai anak...


SETELAH SEKIAN LAMA MENYEPI...

Assalamualaikum....

pembuka bicara setelah sekian lama ija menyepi
kesibukan utk kelangsungan hidup menghalang utk ija mengadap pc lama lama
Alhamdulillah diber kesempatan hari ini berkongsi rasa...
menhilang rindu untuk menconteng kisah suka duka


terlalu banyak kisah ija nak share...
sampai tak tahu di  mana utk ija mulakan
tiba tiba terasa janggal lah pula
tak apa .. pelan pelan


Hidup ini tak akan rasa nikmat bila kita tak bersyukur
dan manusia susah nak bersyukur jika dia tak diuji dengan kesusahan
bila dia diuji dengan kesusahan dan dia diperlihatkan kesusahan orang lain yang lebih teruk
seharusnya dia bersyukur dengan apa yg dia lalui...