Pages

Monday 23 May 2011

Bekal

Ramai tak wanita bekerjaya sekarang bawa bekal ke ofis?
Ija bawa bekal sejak mengandungkan Dania 4 thn lalu...
Dr hari tuh sampai sekarang ija bawa bekal. kira kiranya dah nak masuk 4 tahun lah.
Bangun seawal 5 am ija masak yang simple2... En A'an ni suka lauk kering2 kalau makan pagi. Sekarang Tisay pun dah pandai layan nasi sebelum gi sekolah,


ikan goreng berlado, sambal terung.. burrp .. kenyang
makan sambil layan blog kawan2...

Kadang2 tuh ada jugak lah ubah selera sebab dah lamaaa tak merasa lauk pauk akak2 kat medan selera Sek 14 PJ. Tapikan kadang2 mereka ni melampau betul lah bila kenakan harga... pernah ija pergi kedai aka sorang ni... ija ambik serba sedikit.. ye lah.. teringin sesangat sbb dah lama tak makan air tangan akak ni, skali dia charge RM9 hengit.. lauk: kailan, hati ayam lembu goreng, kua, daging skit... berbaloi ka RM9. mungkin akak tuh geram kut tgk ija lama tak datang kedai dia... Hiahh. ni tak lama lagi harga barang naik, agak2 lah berapa akak tu nak charge ija.. RM13 henggit.. sesekali nak layan tekak boleh lah.. kalau selalu, memang ija tak halalkan mana dia charge lebih...

No comments:

Post a Comment