Pages

Thursday, 7 February 2013

DIET YANG HANCUS

DIET....... itu lah azam ija for 2013
Nekad utk buat Karbo Diet
maknanya makan apa ajer but no KARBO
nasi ker, meehun ke pasta ke
Tapi sesekali ija masih ambil meehun dalam kuantiti yg sikit

Program DIet ija started 7 Jan 13
Ija tak buat DIET yang hardcore punya (mcm lain jer bunyinye)
Ija buat pelan pelan dulu
meaning that ija tak ambil nasi for 5 days week
Weekend ija makan but in a controlled intake

Alhamdulillah, bergerak jugak ler jarum tu sekilo dua
tak perr. pelan pelan, kalau drastik tkt jd lain pula
Janji jarum tu bergerak secara mengundur
Ija tak buat senaman (blum lagi)
Tisya kata gi jer lah Celebrity Fitness
Mentang mentang CF nak buka kat carefour Kota Kemuning
Teringin jugak... tgk lah kalau increment thn ni kencang (Alasan!!!!)

Semuanya berjalan lancar...
perut dan tekak dah boleh terima arahan that no KARBO on week days
Tiba tiba pada 1 Feb, ija rasa perit jer tekak.. plus dah start coughing
memikirkan Dania baru nak ok dari batuk,
Takut berjangkit kat Dania (dalan nak ngelak, berjangkit juga)
 Ija trus gi klinik panel
Esoknya Ija ke Poliklinik Shaik since perit di tekak makin kuat n teruk
Doc Fauziah kata batuk ija caused by the acid dr perut
laaaaa... gastrik ker? tak pula rasa sakit perut
Well, doc lebih arif kan
so ija dibekalkan dengan ubat yg dos kuat semuanya
semua ubat 2x a day
Bila makan dadah banyak banyak
perut jadi pedih, lagi pedih bila kita dok kontrol makan ni
So ija decided , diet ija kena  take a break dulu
sampai dah betul2 sihat boleh continue lagi
Lunch time on weekdays, ija cuba tak ambil karbo
but nite time ija makan skit nasi
haiih, naik balik ler berat.. baru nak kurang sekilo duo, jgn pula naik 3  4 kilo
Banyak sungguh dugaan orang yg nak berdiet...
Harap harap next week back to my normal diet.. NO KARBO


1 comment:

  1. wak pon diet jugakk, exercise skit2 jakk.., ahhHkks

    ReplyDelete